Sonja Popoff

Arjen helppoutta Lappeenrannassa

Helsingistä Lappeenrantaan muuttanut Sonja Popoff kokee Lappeenrannan olevan perheelle helppo ja turvallinen paikka asua. Lappeenrantalaistunut Popoff kuvailee, miltä Saimaan rannalla asuminen on tuntunut ja kuinka se eroaa esimerkiksi Helsingissä asumisesta.

Kaikki on lähellä

Popoffin mielestä Lappeenrannassa parasta on se, että kaikki tarpeellinen lyhyen välimatkan päässä. Erityisesti lapsen kannalta Lappeenranta on todella hyvä asuinpaikka ympäristön ja palveluiden vuoksi. Suurin ero Helsingissä ja Lappeenrannassa asumisen välillä on Popoffin mielestä arjen helppous.

-Kaikki on lähellä ja toimii helpommin, jolloin arkeen jää paljon enemmän aikaa. On mahdollista tehdä normaalin arjen keskellä sellaisia asioita, joita esimerkiksi Helsingissä ei välttämättä olisi ollut.

Kaupunki on kehittänyt palveluitaan viime vuosina huimaa tahtia ja erityisesti vihreyteen on kiinnitetty aikaisempaa enemmän huomiota. Popoff kokeekin Lappeenrannan tehneen kokoonsa nähden isoja tekoja. Vapaa-ajan tarjonta lisääntynyt ja kehittynyt esimerkiksi kahviloiden ja ravintoloiden osalta monimuotoisemmaksi.

Saimaan rauhoittava vaikutus

Popoff työskentelee markkinointitoimistossa johtavana suunnittelijana, ja hänen työnkuvaansa kuuluu paljon strategista suunnittelua. Työn vastapainona vapaa-aika kuluu suurilta osin sekä tyttären harrastuksissa että omissa.

Myös Saimaan läheisyys on Popoffille erittäin tärkeää. Se on rauhoittava paikka ja toimii henkireikänä monessakin suhteessa. Perheen ja kodin tärkeys näkyvät Popoffin arjessa selkeästi.

-Kaikkein mieluiten vietän tietysti kotona ja tyttären kanssa aikaa. Kyllä se koti ja yhteinen aika on kaikkein tärkeintä.

Ihania ihmisiä ja turvallisuutta

Karjalaiseen luonteeseen kuuluu olennaisena osana puheliaisuus. Lappeenrantalaiset juttelevat helposti toisilleen ja saattavat kysäistä ohimennen jotain. Popoff onkin huomannut monta kertaa jäävänsä suustaan kiinni liikkuessaan kaupungilla. Popoff tunnustaa myös Lappeenrannan murteen tarttuneen vahvasti jo ainakin kirjoitustyyliin.

-Oon opetellu jo mie ja sie. Kirjoitan sujuvasti, mutta puhe on vielä vähän alkeiskurssitasolla, Popoff nauraa.

Lappeenranta on Popoffin mielestä turvallinen paikka asua. Tyttären koulumatkalla on vain vähän tien ylityksiä ja risteykset ovat turvallisia. Ilta-aikaan tuntuu turvalliselta kävellä keskustassa. Myös eteläkarjalaisten lämmin vastaanotto on yllättänyt Popoffin positiivisesti.

-Ihmiset on ihania ja kaikki on ottanut tosi hyvin vastaan täällä. Täällä on helppo olla ja helppo elää, Popoff hymyilee.

Kansainvälinen yliopistokaupunki

  • Helsinkiin 215 km ja Pietariin 195 km
  • Yli 1000 km Saimaan rantaviivaa
  • Elinvoimainen ja rikas kulttuurielämä
  • Pikkukaupungin tunnelma, suurkaupungin tapahtumatarjonta
  • Ainutlaatuinen kaupunginteatteri ostoskeskuksessa
  • Monipuoliset harrastusmahdollisuudet lapsille, nuorille ja aikuisille
  • Puhdas ja kaunis luonto lähellä kaikkialla
  • Erikoistumismahdollisuudet perusopetuksessa
  • Aktiiviset urheiluseurat monissa lajeissa
  • Poikkeuksellisen korkeatasoinen taidealojen opetus
Lappeenranta Events

Lappeenranta Events

Sykettä ja säpinää, Lappeenrannassa tapahtuu ympäri vuoden. Urheilua, musiikkia, tanssia ja taidetta.

Uniori

Uniori

Ainutlaatuinen oppimis- ja opetuskokonaisuus, joka vahvistaa oppilaiden kiinnostusta tieteeseen, tutkimiseen ja yliopisto-opintoihin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Opiskelemaan

Saimaa on lähellä sydäntä

Korkeatasoinen koulutus, kansainvälinen ilmapiiri ja rento elämänasenne ovat monelle opiskelijalle  avainasioita Lappeenrannassa. Suomen paras kauppatieteiden maisteriohjelma ja kansainvälisesti palkittu Green Campus toivottavat sinut tervetulleeksi.

Töihin

Hyvä paikka asua ja elää

Kestävään kehitykseen ja vahvaan yhteistyöverkostoon perustuvat kaupan ja teollisuudenalat kukoistavat Lappeenrannassa tänään ja huomenna. Kansainvälinen ja edistynyt opiskeluympäristö tuottavat jatkuvasti osaavaa työvoimaa.

Töihin

Palkitseva työympäristö

Sopivan kokoisen kaupungin vaivattomuus ja työilmapiirin edistyksellisyys edesauttavat arjen hyvinvointia. Kaupungin eloisuus ja ihmisten avoimuus saavat sinut tuntemaan olosi nopeasti kotoisaksi uudessa kotikaupungissasi.