Etätyöntekijä Elina Leppä

Etänä, mutta silti lähellä kaikkea

Lappeenranta tarjoaa asukkailleen vaivattomat etätyöskentelymahdollisuudet. Hyvät kulkuyhteydet ja luonnon läheisyys mahdollistavat niin asiakastapaamiset kuin virkistäytymisen työpäivän aikana. Projektipäällikkönä työskentelevä Elina Leppä on tyytyväinen Lappeenrannan palveluiden tarjontaan, sillä tekemistä riittää sekä lemmikille että omistajalle. 

Virkeyttä päivään luonnosta

Elina Lepän toi Lappeenrantaan alun perin kansainvälisen kaupan opinnot LAB-ammattikorkeakoulussa. Leppä työskentelee projektipäällikkönä hiljattain perustetussa konsulttiyritys MindBlowssa. Kuten monet muut, myös Leppä työskentelee tällä hetkellä kotoa käsin. Asiakastapaamisia on keskustassa muutaman kerran viikossa, joten työtä tehdään lähinnä verkkopalaverien ja puhelimen välityksellä.

–Lappeenranta soveltuu mielestäni hyvin etätöihin. Täällä on hyvä paikallisliikenne ja bussilla pääsee todella hyvin keskustaan esimerkiksi tapaamaan asiakkaita. Myös palvelut ovat käteviä etätyöläisen kannalta, Leppä kertoo.

Luonto on helposti saavutettavissa Lappeenrannassa asuinpaikasta riippumatta. Sen ansiosta työpäivää on helppo tauottaa liikkumalla. Virkistäytyminen on Lepän mukaan tärkeää, jotta ajatus kulkee taas paremmin. 

–Lappeenrannan parhaita puolia on se, että täällä on suurkaupungin palveluita ja meininkiä, mutta luonto on kuitenkin lähellä, Leppä kommentoi.

Monipuolisia palveluita asukkaille ja karvakuonoille

Leppä kertoo viettävänsä vapaa-aikaansa ystävien ja perheen parissa. Tapana on lähteä ystävien kesken esimerkiksi istumaan iltaa kaupungille. Myös koiran kanssa luonnossa liikkuminen on lähellä sydäntä, ja Lappeenrannan koirapuistot ovat tulleet tutuiksi.

–Lappeenrannassa koirille ja koiran omistajille on paljon tekemistä, sillä harrasteseuroja, -halleja ja koirapuistoja löytyy ympäri kaupunkia. Täällä on myös koirauimala, hoitopaikkoja, koulutuspalveluita ja muita hyvinvointipalveluita. Kaupungin eläinlääkäri on todella hyvä ja käytämme palvelua aina kun on tarvetta, Leppä luettelee.

–Vietän mieluiten aikaa kotona ja ulkoillen. Kaunis Rantaraitti on ahkerassa käytössä ja siellä tulee käytyä päivittäin lenkillä. Myös satama on erityisen kaunista aluetta kesällä, Leppä kertoo.

Suosikkipaikoille helposti paikallisliikenteellä

Leppä nimeää suosikkipaikoikseen oman kodin lisäksi keskustan, sataman ja linnoituksen. Ne ovat kauniita paikkoja, joissa on mukava viettää aikaa. Lukuisat ulkokuntosalit mahdollistavat harrastamisen ja treenaamisen. Kaupunginteatteri, elokuvateatteri ja useat ravintolat takaavat, että vapaa-ajalle riittää tekemistä. 

Lappeenrannan lyhyiden välimatkojen vuoksi paikallisliikenteellä pystyy kulkemaan kätevästi eri kaupunginosien välillä. Palvelut ja asuinalueet ovat lähellä toisiaan, mikä helpottaa arkea. Leppä kertoo eteläkarjalaisten ottaneen hänet hyvin vastaan.

–Täällä on ihanaa eteläkarjalaista henkeä ja meininkiä. On ollut ilo työskennellä lappeenrantalaisten ja eteläkarjalaisten yrittäjien kanssa, Leppä hymyilee.

 

Luonnollisesti paras ratkaisu

  • Helsinkiin 215 km ja Pietariin 195 km
  • Yli 1000 km Saimaan rantaviivaa
  • Vihreän energian kaupunki
  • Kansainvälinen lentokenttä
  • Tiivis yhteistyö yliopiston kanssa
  • Vilkas ja monipuolinen kaupan ala
  • Kestävän kehityksen ratkaisujen edelläkävijä
  • Kattavat tukipalvelut ja verkostot yrittäjille
ELÄMÄNLAATUA

Kun asiat ovat tasapainossa

Työn ja perhe-elämän yhdistäminen toimii hienosti Lappeenrannassa. Se houkuttelee, kun koti on sydäntä lähellä. Lappeenrannassa kaikki on muutenkin lähellä, myös pääkaupunkiseutu, jonne pyrähtää halutessaan parissa tunnissa junalla.

OPISKELEMAAN JA YRITTÄJÄKSI

Saat kaikki eväät menestymiseen

Korkeatasoiset oppilaitokset ja yrittäjyyteen kannustava ilmapiiri luovat edellytykset menestyksellisen tulevaisuuden rakentamiseen Lappeenrannassa. Tietoa ja tukea löytyy niin opintojen vauhdikkaaseen edistämiseen kuin liikeideoiden toteuttamiseen.

Opiskelemaan

Saimaa lähellä sydäntä

Korkeatasoinen koulutus, kansainvälinen ilmapiiri ja rento elämänasenne ovat monelle opiskelijalle avainasioita Lappeenrannassa. Suomen paras kauppatieteiden maisteriohjelma ja kansainvälisesti palkittu Green Campus toivottavat sinut tervetulleeksi.

Tule etätöihin Lappeenrantaan

Vain kaksi tuntia Helsingistä ja voit nauttia vapaa-ajalla loistavista harrastusmahdollisuuksista Saimaan rannalla kauniiden maisemien ympäröimänä.

Lappeenrantaan on helppoa tulla junalla, bussilla tai omalla autolla. Erinomaisilla junayhteyksillä matka taittuu nopeasti ja olet perillä ennen kuin huomaatkaan. 

Hyvät työ- ja harrastusmahdollisuudet takaavat tehokkaan ja stressittömän työskentelyn. Maiseman vaihdos ja hetkellinen irtautuminen arjen rutiineista virkistää varmasti ja antaa uutta virtaa kaamoksen keskellä!