Etätyöntekijä Sirpa Tuokko

Kaikki lähellä ja omaa tilaa

Sirpa Tuokko muutti vuosikymmenien jälkeen takaisin Lappeenrantaan. Nyt hän voi tehdä halutessaan etätöitä ja vapaa-aikanaan nauttia luonnosta, etenkin Saimaan rannoista. Tuokko pitää Lappeenrannassa siitäkin, että lähellä on kaikki, mitä hän tarvitsee – työ, kaverit ja harrastukset – mutta myös itsekseen olemiseen on tilaa. 

Etätyöt onnistuvat

Kun Sirpa Tuokolta kysyy, mikä veti häntä Lappeenrannassa puoleensa, vastaus kuuluu runollisesti “Saimaan kutsu”.

- Olen täältä kotoisin ja äitini asuu yhä Lappeenrannassa. Halusin takaisin, jotta äidin ei tarvitse viettää viimeisiä vuosiaan yksin. Hyvä työtarjous varmisti paluun.

Psykoterapeuttina työskentelevän Tuokon on ollut mukava tulla töihin Lappeenrantaan jo siksikin, että hänellä on täällä erilaisia mahdollisuuksia tehdä työtään.

- Voin tehdä etätöitä kun tarvitsee ja pitää lähivastaanottoa sen mukaan, mitä asiakkaat haluavat.

Tuokko kokee, että hänet on otettu Lappeenrannassa todella hyvin vastaan kaupungissa, harrastuksissa ja työpaikalla, vaikka ei ennalta edes miettinyt koko asiaa – hänhän oli tulossa takaisin kotiin! 

Luonnon läheisyys parasta

Lappeenrannassa on Tuokolle lähellä kaikki mitä hän tarvitsee: harrastukset, työ, kaverit. Hän asui monta kymmentä vuotta muualla ja on huomannut, että kaupunki on muuttunut myönteiseen suuntaan sinä aikana.

- Paljon vanhoja rakennuksia ja ympäristöjä on maisemoitu näteiksi, on tullut uusia puistoja ja asuinalueet laitettu hyvännäköisiksi. Koulutusmahdollisuudet ovat kehittyneet ammattikorkeakoulun ja yliopiston monipuolistumisen myötä. Kaupungin yleisilme on siisti ja viihtyisä.

Parasta Lappeenrannassa Tuokon mielestä on kuitenkin luonnon läheisyys.

- Ulkoilen mielelläni paljon ja harrastan triathlonin eri lajeja. Tykkään mahdottomasti juoksemisesta, olen opetellut pikkuhiljaa uimaan ja pyöräilen paljon. Talvella yritän myös hiihtää sen verran, kuin se on Lappeenrannassa mahdollista.

Tuokolla on kaksi koiraa, joiden kanssa hän ulkoilee paljon.

- Työssä olen niin paljon ihmisten kanssa, että vietän vapaa-aikaa mielelläni rauhassa ja yksin. Mieluiten vietän aikaa ilman kelloja ja aikatauluja, haluan harjoitella “olemisen olotilaa”.

Linnoitus saa mielikuvituksen lentämään

Tuokon on vaikea valita, mikä paikka Lappeenrannassa on hänen suosikkinsa.

- Kun tulen Lappeenrantaan, menen jäätelölle satamaan. Toinen paikka, joka viehättää, on linnoituksen alue, jossa tuntee historian havinaa. Sinne on mukava mennä, sillä siellä mielikuvitus alkaa lentämään. Mitä kaikkea siellä on tapahtunut menneinä vuosina ja miten siellä onkaan eletty?

Saimaan rannalle Tuokko menee joskus ihan vain hiljentymään ja katselemaan järveä. Myös Rantaraitti on yksi Tuokon suosikkipaikoista.

- Kun kaupunki hiljenee viikonlopuksi, Rantaraitilla on ihana käydä lenkillä ja mietiskelemässä himmeiden valojen samettisessa hämärässä.

Paljon mahdollisuuksia aktiiviliikkujalle Tuokon kaltaiselle aktiiviliikkujalle Lappeenrannassa on hyvät mahdollisuudet harrastaa harrastaa kiinnostavia lajeja.

- Esimerkiksi triathloniin löytyy kaikki, mitä tarvitsen kesällä ja talvella. Aivan kotiportailta pääsee juoksu- ja pyörälenkille, uimaan voi mennä sadan metrin päähän, jos haluaa avoveteen, eikä uimahalliinkaan ole pitkä matka. Täällä on monta kuntosalia ja ulkoilupuistoa, joihin pääsee tekemään tukiharjoituksia sisällä ja ulkona.

Hyvä paikka asua ja elää on Tuokon mielestä sellainen, jossa ihmisellä on henkistä väljyyttä.

- Pidetään toisista huolta, mutta annetaan ihmisten elää omaa elämäänsä. 

Luonnollisesti paras ratkaisu

  • Helsinkiin 215 km ja Pietariin 195 km
  • Yli 1000 km Saimaan rantaviivaa
  • Vihreän energian kaupunki
  • Kansainvälinen lentokenttä
  • Tiivis yhteistyö yliopiston kanssa
  • Vilkas ja monipuolinen kaupan ala
  • Kestävän kehityksen ratkaisujen edelläkävijä
  • Kattavat tukipalvelut ja verkostot yrittäjille
ELÄMÄNLAATUA

Kun asiat ovat tasapainossa

Työn ja perhe-elämän yhdistäminen toimii hienosti Lappeenrannassa. Se houkuttelee, kun koti on sydäntä lähellä. Lappeenrannassa kaikki on muutenkin lähellä, myös pääkaupunkiseutu, jonne pyrähtää halutessaan parissa tunnissa junalla.

OPISKELEMAAN JA YRITTÄJÄKSI

Saat kaikki eväät menestymiseen

Korkeatasoiset oppilaitokset ja yrittäjyyteen kannustava ilmapiiri luovat edellytykset menestyksellisen tulevaisuuden rakentamiseen Lappeenrannassa. Tietoa ja tukea löytyy niin opintojen vauhdikkaaseen edistämiseen kuin liikeideoiden toteuttamiseen.