Varhaiskasvatuksen opettaja Sini Koskela

Palkitseva työympäristö

Haminasta aviopuolisonsa perässä muuttanut Sini Koskela arvostaa Lappeenrannan palveluiden, vapaa-ajan mahdollisuuksien ja luonnon yhdistelmää. Varhaiskasvatuksen opettajana työskentelevä Koskela avaa positiivisia kokemuksiaan niin edistyksellisestä työilmapiiristä kuin sopivan kokoisen kaupungin vaivattomuudesta. 

Runsaat resurssit kannustavat työssä

Koskela on tiennyt pienestä pitäen haluavansa työskennellä lasten parissa. Lukiossa selkiytynyt visio johdatti Itä-Suomen yliopistoon ja lopulta puolison opiskelupaikan perässä Lappeenrantaan. Hovinpellon päiväkodissa Koskela ohjaa lapsia tiiviissä yhteistyössä tiiminsä eri asiantuntijoiden kanssa.

-Varhaiskasvatus on Lappeenrannassa tosi edistyksellistä ja sitä kehitetään hirveästi. Henkilöstölle on koulutuksia ihan omalla paikkakunnalla – tarjotaan ja ihan tullaan kysymään, että lähtisitkö, oletko käynyt tällaista koulutusta, kertoo Koskela.

Hyvät resurssit ja yhdessä tekeminen kannustavat Koskelaa hänen monipuolisessa työssään. Lasten parissa toimintaa suunnitellaan sekä pitkällä että lyhyellä aikavälillä, niin vuosi- kuin päivätasollakin. Koskela saa tukea päiväkodin arkeen muun muassa varhaiskasvatuksen erityisopettajalta ja toimintaterapeutilta. Kaupunki on myös kiinnittänyt huomiota työhyvinvointiin ja tarjoaa työntekijöilleen esimerkiksi ilmaisia ryhmäliikuntatunteja.

Olennainen osansa on myös spontaanilla vuorovaikutuksella. Koskelan mielestä lasten kanssa on tärkeää työskennellä ilon ja huumorin kautta. Lasten toiveita kuunnellaan ja tarjotaan monipuolisesti tekemistä musiikin, liikunnan ja kädentaitojen parissa, turvallisessa ympäristössä.

Kaikki sopivassa paketissa

Monipuoliset palvelut ja vapaa-ajan viettokohteet rikastavat sopivan kokoista kaupunkia. Koskela löytää Lappeenrannasta paljon vaihtoehtoja tekemiseen eri palveluiden, liikkeiden ja kahviloiden parista. Yksi tärkeimmistä harrastuksista on ulkona liikkuminen, joka toimiikin henkireikänä arjessa. Luontoretkeily on todella lähellä Koskelan sydäntä.

-On kiva käydässä metsässä, jolloin saa ajatukset muualle. Voi käydä vaikka nuotiolla paistamassa makkaraa tai juomassa kaakaot. Tulee vaihdettua vapaalle.

Lappeenrannassa Koskelaa on houkuttanut vesistön läheisyys. Ehdottomaksi ykköseksi nousee Rantaraitti, jonka kivan pitkää reittiä tulee liikuttua useamman kerran viikossa niin yksin kuin puolison seurassa. Vesistön läheisyys ja Saimaan rantamaisemat antavat energiaa.

Rauhaa, avoimuutta ja eloisuutta

Lappeenrannan rauhallinen ympäristö luo turvallisuuden tunnetta ja Koskela liikkuu kaupungilla hyvillä mielin niin valoisalla kuin pimeälläkin. Ihmisten eloisuus ja avoimuus nousevat esiin olennaisina lappeenrantalaisten piirteinä. Koskela on otettu hyvin vastaan töissä ja esimerkiksi kaupassa ihmiset moikkailevat iloisesti ja juttelevat tuntemattomallekin.

-Ihmiset ovat avoimia. Täällä jokainen saa olla oma itsensä, naurahtaa Koskela.

 

Kansainvälinen yliopistokaupunki

  • Helsinkiin 215 km ja Pietariin 195 km
  • Yli 1000 km Saimaan rantaviivaa
  • Elinvoimainen ja rikas kulttuurielämä
  • Pikkukaupungin tunnelma, suurkaupungin tapahtumatarjonta
  • Ainutlaatuinen kaupunginteatteri ostoskeskuksessa
  • Monipuoliset harrastusmahdollisuudet lapsille, nuorille ja aikuisille
  • Puhdas ja kaunis luonto lähellä kaikkialla
  • Erikoistumismahdollisuudet perusopetuksessa
  • Aktiiviset urheiluseurat monissa lajeissa
  • Poikkeuksellisen korkeatasoinen taidealojen opetus
Töihin

Vaihda kuplasi vihreämpään

Kestävään kehitykseen ja vahvaan yhteistyöverkostoon perustuvat kaupan ja teollisuudenalat kukoistavat Lappeenrannassa tänään ja huomenna. Kansainvälinen ja edistynyt opiskeluympäristö tuottavat jatkuvasti osaavaa työvoimaa.

Asumaan

Kaikki luonnollisesti lähellä

Puhdas luonto on läsnä arjessa ja lyhyet välimatkat mahdollistavat ajan käytön keskittämisen itsellesi tärkeisiin asioihin. Monipuoliset palvelut, runsas tapahtumatarjonta ja iloiset ihmiset kutsuvat sinut uuteen kotikaupunkiisi.

Opiskelemaan

Saimaa lähellä sydäntä

Korkeatasoinen koulutus, kansainvälinen ilmapiiri ja rento elämänasenne ovat monelle opiskelijalle  avainasioita Lappeenrannassa. Suomen paras kauppatieteiden maisteriohjelma ja kansainvälisesti palkittu Green Campus toivottavat sinut tervetulleeksi.