Opiskelija Katri Kankaanpää

Saimaa lähellä sydäntä

Lappeenranta on noussut laadukkaan opiskelutarjonnan ansiosta todella houkuttelevaksi vaihtoehdoksi opiskelupaikkakuntana nuorten aikuisten keskuudessa. Yliopistossa opiskeleva Katri Kankaanpää kertoo omasta yliopistokokemuksestaan ja Saimaan äärellä elämisestä.

Skinnarilan henki on totta

Kankaanpää haki Lappeenrannan-Lahden teknilliseen yliopistoon opiskelemaan tuotantotaloutta kuultuaan kehuja Lappeenrannan upeasta yliopistosta ja sen laadukkaasta tuotantotalouden opetuksesta. Vaikka Kankaanpää opiskelee päätoimisesti, hän ehtii tekemään opiskelun lisäksi töitä yliopiston tutorointisihteerinä sekä toimimaan ainejärjestö Kaplaakissa projektivastaavana.

Kankaanpään mielestä opiskelijan näkökulmasta parasta Lappeenrannassa on yhteisöllisyys.

-Vaikka mä muutin tänne ihan toiselta puolelta Suomea, niin silti heti ensimmäisen kuukauden jälkeen tunsin, että mulla on täällä suuri tukiverkosto ja heti alkoi tuntua sellaiselta kodilta. 

Yhteisöllisyys toteutuu erityisesti opiskelijoiden keskuudessa, ja tätä yhteishenkeä kutsutaankin Skinnarilan hengeksi. Se tarkoittaa, että kaikkia autetaan eikä ketään jätetä yksin. Kankaanpään mielestä yhteishenki ja kampuksen tiiviys ovatkin tärkeä osa Lappeenrannan viehätystä.

Opiskelijana vaikuttamassa asioihin

Kankaanpää on ollut todella tyytyväinen Lappeenrannan kaupungin ja yliopiston väliseen tiiviiseen yhteistyöhön. Opiskelijoita kuunnellaan aidosti ja heidän ideoitaan halutaan saada esille. Yhteistyö opiskelijoiden kanssa näkyy konkreettisesti esimerkiksi kaupunkipyörien hankkimisessa.

-Kun Lappeenrantaan hankittiin kaupunkipyörät, meille opiskelijoina tuli olo, että kiva - pääsimme vaikuttamaan Lappeenrannan katukuvaan. En ole missään muualla törmännyt tällaiseen yhteishenkeen, mitä täällä meillä on, Kankaanpää hehkuttaa.

Ilmastopääkaupunkina tunnetun Lappeenrannan julkinen liikenne on Kankaanpään mielestä järjestetty todella hyvin, joten liikkuminen on helppoa. Kaupungista löytyy myös useita pyöräteitä, joita pitkin on mukava taittaa matka keskustaan tai muualle päin kaupunkina.

Tekemistä kaikille

Ympärillä oleva luonto ja erityisesti kaunis Saimaan alue ovat tärkeitä Kankaanpäälle.

-Saimaa on mun yks lempparipaikoista täällä Lappeenrannassa. On kiva käydä kesällä uimassa ja talvella hiihtämässä ja luistelemassa Saimaan rannalla. Saimaa on ihan suosikkijuttu, Kankaanpää hehkuttaa.

Kankaanpään mukaan Lappeenrannassa riittää tekemistä ihan jokaiselle. Keskustassa, puistoissa ja Saimaan rannalla sijaitsevassa satamassa on mukavaa viettää aikaa. Saimaan risteilyllä pääsee näkemään upeaa ympäristöä ja kanavan sulkuja. Myös linnoitus kiehtovine museoineen on oiva ajanviettopaikka.

Lappeenrannassa on todella hyvät harrastusmahdollisuudet, ja Kankaanpää käyttääkin ahkerasti esimerkiksi Huhtiniemen frisbeegolf-rataa. Myös luonnonläheisyys on tärkeä osa Lappeenrantaa.

-Hyvä paikka elää on sellainen, jossa kaikki on lähellä, mutta on myös sellaista omaa rauhaa luonnossa, Kankaanpää tiivistää.

Luonnollisesti paras valinta

  • Kansainvälistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa
  • Tekniikka, sosiaali- ja terveysala, liiketalous, hotelli- ja ravintola-ala ja kuvataide
  • Suomen paras kauppatieteiden maisteriohjelma
  • LUTin kampukset hiilinegatiivisiksi vuonna 2024
  • Kehuttu yhteishenki ja tiivis kansainvälinen yhteisö
  • Maailman 200 parhaimman bisneskoulun joukossa
  • Antoisa yhteistyö yrityselämän kanssa
  • Nykyaikainen ja moderni oppimisympäristö
  • Kansainvälisesti palkittu Green Campus
  • Monipuoliset mahdollisuudet verkko-opiskeluun
Lappeenrannan kaupunki

LUT University

Tekniikan ja talouden yhdistävä edelläkävijä jo vuodesta 1969. Vihreän energian ja teknologian Green Campus.

LAB University of Applied Sciences logo

LAB University of Applied Sciences

Uusi ammattikorkeakoulu niille, jotka haluavat mennä pintaa syvemmälle. Viisi koulutusalaa, kymmeniä tutkintoja, kolme kampusta.

Töihin

Hyvä paikka elää ja yrittää

Kestävään kehitykseen ja vahvaan yhteistyöverkostoon perustuvat kaupan ja teollisuudenalat kukoistavat Lappeenrannassa tänään ja huomenna. Kansainvälinen ja edistynyt opiskeluympäristö tuottavat jatkuvasti osaavaa työvoimaa.

Asumaan

Luonnollisesti kaikki lähellä

Puhdas luonto on läsnä arjessa ja lyhyet välimatkat mahdollistavat ajan käytön keskittämisen itsellesi tärkeisiin asioihin. Monipuoliset palvelut, runsas tapahtumatarjonta ja iloiset ihmiset kutsuvat sinut uuteen kotikaupunkiisi.

Töihin

Palkitseva työympäristö

Sopivan kokoisen kaupungin vaivattomuus ja työilmapiirin edistyksellisyys edesauttavat arjen hyvinvointia. Kaupungin eloisuus ja ihmisten avoimuus saavat sinut tuntemaan olosi nopeasti kotoisaksi uudessa kotikaupungissasi.