Heikki Kosonen – Kotikaupunkini Lappeenranta

Koti Lappeenrannassa, työ Helsingissä

Heikki Kosonen on jo kolmen vuoden ajan yhdistänyt sujuvasti elämän Lappeenrannassa ja työskentelyn helsinkiläisessä yrityksessä. Etätyö onnistuu hyvin ja tarvittaessa paikan päälle pääsee reilussa kahdessa tunnissa. Lappeenranta on lapsiperheelle turvallinen paikka asua ja luontoon pääsee helposti virkistäytymään. 

Hyväksy seuraavat evästeet statistics, marketing jotta näet tämän videon.

Sujuvaa etätyötä

Heikki Kosonen työskentelee SAP-konsulttina helsinkiläisessä Bilot-nimisessä yrityksessä. Etätöiden tekeminen Lappeenrannasta ei ole ongelma.

– Minulla on täällä oma työpiste Assi Groupin CoWorking-tilassa ja Lappeenrannasta pääsee helposti Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle. Juna on nopea: kaksi tuntia asemalta asemalle, ja vuoroja on paljon.

Kosonen kulkee Helsinkiin myös omalla sähköautolla, mikä on hänen mielestään todella huoleton tapa liikkua.

– Tykkään siitä, että ajaminen on tehty hyvin helpoksi. Ei tarvitse huolehtia kuin siitä, että akussa on virtaa. Lappeenrannassa on kohtuullinen määrä julkisia latauspisteitä, jotka pääsääntöisesti sijaitsevat ostoskeskusten ja parkkihallien yhteydessä. 

Leppoisat ja avoimet eteläkarjalaiset

Vapaa-aikaa Kosonen viettää ulkona koiran ja perheen kanssa.

– Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalassa on paljon hyvin hoidettuja ulkoilu- ja vaellusreittejä, joissa pääsee nauttimaan seudun kauniista luonnosta. Kesäisin harrastan myös paljon moottoripyöräilyä ja siihenkin Etelä-Karjala on erinomainen paikka. Mutkateille pääsee hyvin helposti, melkein kotiovelta.

Vastaanotto Lappeenrannassa on Kososen mielestä ollut erinomainen.

– Eteläkarjalainen leppoisuus näkyy päivittäin, kun ihmisiä kohtaa. Ihmiset ovat huomattavan avoimia, ehkä joskus vähän uteliaitakin.

Lappeenranta onkin Kososen mielestä turvallinen paikka perheelle.

– Voin luottaa siihen, että kaksi lastani voivat leikkiä keskenään ulkona vähän myöhempäänkin. Helsinkiin verrattuna Lappeenrannan etu ovat myös etäisyydet. Kun jonnekin lähtee, ovelta ovelle menee vain se 10 minuuttia. 

LUE MYÖS NÄMÄ:

OPISKELEMAAN JA TÖIHIN

Työ, opinnot ja vapaa-aika yhdistyvät saumattomasti

Opiskelu veti Vilppu Paanasen Lappeenrantaan ja täällä hän on löytänyt ympärilleen tiiviin yhteisön sekä antoisan työn. Nyt hänellä on mahdollisuus yhdistää sujuvasti työ ja opiskelu monipuoliseen vapaa-aikaan.

OPISKELEMAAN

Sydän kuuluu Lappeenrannalle

Kateryna Kryzhanivska oli opiskellut eri puolilla Eurooppaa ennen kuin saapui Lappeenrantaan. Kaupunki on hänen kokemuksensa mukaan aidosti kansainvälinen ja kestävän kehityksen edelläkävijä.