Asumaan

Lappeenrannan vanha Raatihuone

ASUMAAN

Lappeenrantaan

Lappeenrantalaisten kelloissa on enemmän tunteja, sillä kaikki on lähellä: Saimaan selät, vehreät metsät, harrastukset, joukkoliikenne, lukuisat tapahtumat ja kestävän liikkumisen reitit, ostosmahdollisuudet ja muut laadukkaan arjen peruspalvelut.

SAIMAAN LÄHELLÄ

ja yhdessä tekemisen ytimessä

Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa on poikkeuksellisen paljon erilaisia asumisvaihtoehtoja. Kodin voi perustaa rauhalliseen maalaisidylliin tai rakentaa omakotialueelle. Asuinpaikan voi löytää myös kerrostalosta keskustan tuntumasta, mutta silti läheltä Saimaata. Eri elämäntilanteissa tarvitaan erilaisia ratkaisuja, ja muun muassa opiskelijoille ja ikäihmisille on paljon valinnanmahdollisuuksia.

Karjalaisen kulttuurin kehdossa on tarjolla kulttuuria kaikille aisteille kirjastojen, museoiden, kaupunginteatterin ja -orkesterin sekä erilaisten tapahtumien ja kulttuuriharrastusten kirjon ansiosta. Matkailukaupungissa riittää etenkin lapsiperheille elämyksiä ja toimintaa. Laaja ja monipuolinen liikuntapaikkaverkosto puolestaan houkuttelee ottamaan aktiivisen elämäntavan osaksi arkea. Kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkki on muuttajan tukena opastamassa kaupungin palveluihin. Lappeenrannassa ihminen kohdataan yksilönä, mutta toimintaan ryhdytään yhteisönä. Lapsiystävällisessä kaupungissa on vahva yhdessä tekemisen kulttuuri, sillä niin lapset, nuoret, aikuiset kuin paikalliset toimijat ja yrittäjätkin osallistuvat kaikki yhteisen kodin ja tulevaisuuden rakentamiseen.

KULTTUURIELÄMÄÄ

Kulttuurin ja kaupungin elävöittäjä

Mikko Vento toimii Kulttuuritila Nuijamiehen kehityspäällikkönä, tehden työtä Lappeenrannan kulttuuritarjonnan monipuolistamiseksi ja vahvistamiseksi entisestään. Se onnistuu positiivisella asenteella ja hyvällä yhteistyöllä.

PERHE-ELÄMÄÄ

Vetovoimainen ja viihtyisä asuinpaikka

Riina Liutu, hänen miehensä Richardson “Richie” Maurissaint ja heidän kolme tytärtään ovat saaneet kansainvälisen perheen arjen sujumaan hienosti Lappeenrannassa. Hyvät oppilaitokset, päiväkodit ja koulut sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet jaksavat ilahduttaa päivittäin – turvallisuuden ja luonnonläheisyyden lisäksi.

MUUTTAJALLE

LAPPEENRANTA.FI

Lappeenranta.fi – Muuttajalle

Opiskelupaikan hakijoille ja sitä harkitseville hyödyllisiä linkkejä:

LUT.FI

LAB.FI

YRITTÄJILLE

Menestyksen tekijöitä ja palveluita yrittäjille:

GREENREALITY.FI

WIRMA.FI

BUSINESS MILL

Business South Karelia