Katri Kankaanpää – Kotikaupunkini Lappeenranta

Saimaa lähellä sydäntä

Lappeenranta on noussut laadukkaan opiskelutarjonnan ansiosta todella houkuttelevaksi vaihtoehdoksi opiskelupaikkakuntana nuorten aikuisten keskuudessa. Yliopistossa opiskeleva Katri Kankaanpää kertoo omasta yliopistokokemuksestaan ja Saimaan äärellä elämisestä.

Hyväksy seuraavat evästeet statistics, marketing jotta näet tämän videon.

Skinnarilan henki on totta

Kankaanpää haki Lappeenrannan-Lahden teknilliseen yliopistoon opiskelemaan tuotantotaloutta kuultuaan kehuja Lappeenrannan upeasta yliopistosta ja sen laadukkaasta tuotantotalouden opetuksesta. Vaikka Kankaanpää opiskelee päätoimisesti, hän ehtii tekemään opiskelun lisäksi töitä yliopiston tutorointisihteerinä sekä toimimaan ainejärjestö Kaplaakissa projektivastaavana.

Kankaanpään mielestä opiskelijan näkökulmasta parasta Lappeenrannassa on yhteisöllisyys.

– Vaikka mä muutin tänne ihan toiselta puolelta Suomea, niin silti heti ensimmäisen kuukauden jälkeen tunsin, että mulla on täällä suuri tukiverkosto ja heti alkoi tuntua sellaiselta kodilta. 

Yhteisöllisyys toteutuu erityisesti opiskelijoiden keskuudessa, ja tätä yhteishenkeä kutsutaankin Skinnarilan hengeksi. Se tarkoittaa, että kaikkia autetaan eikä ketään jätetä yksin. Kankaanpään mielestä yhteishenki ja kampuksen tiiviys ovatkin tärkeä osa Lappeenrannan viehätystä.

Opiskelijana vaikuttamassa asioihin

Kankaanpää on ollut todella tyytyväinen Lappeenrannan kaupungin ja yliopiston väliseen tiiviiseen yhteistyöhön. Opiskelijoita kuunnellaan aidosti ja heidän ideoitaan halutaan saada esille. Yhteistyö opiskelijoiden kanssa näkyy konkreettisesti esimerkiksi kaupunkipyörien hankkimisessa.

– Kun Lappeenrantaan hankittiin kaupunkipyörät, meille opiskelijoina tuli olo, että kiva – pääsimme vaikuttamaan Lappeenrannan katukuvaan. En ole missään muualla törmännyt tällaiseen yhteishenkeen, mitä täällä meillä on, Kankaanpää hehkuttaa.

Ilmastopääkaupunkina tunnetun Lappeenrannan julkinen liikenne on Kankaanpään mielestä järjestetty todella hyvin, joten liikkuminen on helppoa. Kaupungista löytyy myös useita pyöräteitä, joita pitkin on mukava taittaa matka keskustaan tai muualle päin kaupunkina.

Tekemistä kaikille

Ympärillä oleva luonto ja erityisesti kaunis Saimaan alue ovat tärkeitä Kankaanpäälle.

– Saimaa on mun yks lempparipaikoista täällä Lappeenrannassa. On kiva käydä kesällä uimassa ja talvella hiihtämässä ja luistelemassa Saimaan rannalla. Saimaa on ihan suosikkijuttu, Kankaanpää hehkuttaa.

Kankaanpään mukaan Lappeenrannassa riittää tekemistä ihan jokaiselle. Keskustassa, puistoissa ja Saimaan rannalla sijaitsevassa satamassa on mukavaa viettää aikaa. Saimaan risteilyllä pääsee näkemään upeaa ympäristöä ja kanavan sulkuja. Myös linnoitus kiehtovine museoineen on oiva ajanviettopaikka.

Lappeenrannassa on todella hyvät harrastusmahdollisuudet, ja Kankaanpää käyttääkin ahkerasti esimerkiksi Huhtiniemen frisbeegolf-rataa. Myös luonnonläheisyys on tärkeä osa Lappeenrantaa.

– Hyvä paikka elää on sellainen, jossa kaikki on lähellä, mutta on myös sellaista omaa rauhaa luonnossa, Kankaanpää tiivistää.

LUE MYÖS NÄMÄ:

OPISKELEMAAN JA TÖIHIN

Työ, opinnot ja vapaa-aika yhdistyvät saumattomasti

Opiskelu veti Vilppu Paanasen Lappeenrantaan ja täällä hän on löytänyt ympärilleen tiiviin yhteisön sekä antoisan työn. Nyt hänellä on mahdollisuus yhdistää sujuvasti työ ja opiskelu monipuoliseen vapaa-aikaan.

OPISKELEMAAN

Sydän kuuluu Lappeenrannalle

Kateryna Kryzhanivska oli opiskellut eri puolilla Eurooppaa ennen kuin saapui Lappeenrantaan. Kaupunki on hänen kokemuksensa mukaan aidosti kansainvälinen ja kestävän kehityksen edelläkävijä.