Vilppu Paananen – Kotikaupunkini Lappeenranta

TYÖ, OPINNOT JA VAPAA-AIKA

Yhdistyvät saumattomasti

Opiskelu veti Vilppu Paanasen Lappeenrantaan ja täällä hän on löytänyt ympärilleen tiiviin yhteisön sekä antoisan työn, joka antaa hänelle mahdollisuuden yhdistää sujuvasti työ, opiskelu ja vapaa-aika.

Hyväksy seuraavat evästeet statistics, marketing jotta näet tämän videon.

Vilppu Paananen on yksi niistä monista nuorista, jotka opiskelu veti mukanaan Lappeenrantaan. Yliopisto otti hänet todella hyvin vastaan.

– Löysin heti opiskelijayhteisön, joka toivotti minut erittäin hyvin tervetulleeksi kuten kaikki muutkin opiskelijat. Sen kautta tutustuin ihmisiin, kaupunkiin ja sen palveluihin.

Paanasen mielestä on mukavaa, kuinka LUT:n kampuksella Skinnarilassa on moniin muihin yliopistokaupunkeihin verrattuna tiivis yhteisö.

– Täällä on kaikki samassa paikassa. Ystävät ovat lähellä, eikä kukaan jää yksin. Kampuksella elät opiskelijaelämää ystävien kanssa ja keskustaan on helppo lähteä viettämään aikaa, sillä sinne on hyvät kulkuyhteydet. Palvelutkin ovat asuntojen ja yliopiston vieressä.

Työpaikalla on toimipiste yliopistolla

Nyt Paananen työskentelee opintojen ohessa it-alalla infrastruktuurin parissa Visma Solutions Oy:lla.
– Työn, opiskelun ja vapaa-ajan yhdistäminen tuottaa joskus vähän vaikeuksia, koska kiirettä pitää. Työaikani on yhdeksästä viiteen, mutta meillä on liukuvat työajat. Sen ansiosta pystyn helpommin yhdistämään työn ja vapaa-ajan.

Paanaselle työn ja opiskelun yhteensovittamista helpottaa myös se, että Vismalla on LUT:in kampuksella oma toimipiste.

– Pystyn jouhevasti tekemään aamupäivällä töitä, käymään kampusravintolassa syömässä ja siirtymään sen jälkeen luennoille, jotka pidetään tuossa alakerrassa. Kulkuyhteydet työn ja kodin välillä ovat hyvät, joten voin lähteä töistä hetkeksi kotiin rentoutumaan ja perehtyä vähän opintoihin, ennen kuin lähden keskustaan viettämään vapaa-aikaa.

Paananen kehuu LUT:n opiskelumahdollisuuksia mielenkiintoisiksi ja opetusta yrittäjähenkiseksi.

Viheralueita eikä vain betonikuutioita

Vapaa-aikana Paananen urheilee paljon, joten hänen mielestään onkin mukavaa, että Lappeenrannassa on monipuoliset mahdollisuudet liikuntaan.

– Käyn lenkkeilemässä ystävieni kanssa, sillä tavoitteenamme on juosta puolimaraton syksyllä. Pelaan myös sulkapalloa ja salibandya Huhtarissa, jossa on hyvät kentät, ja olen kokeillut tennistä sekä käynyt uimahallilla ja keilaamassa.

Mutta voi vapaa-aikana nauttia kesäpäivistäkin, etenkin auringon paistaessa. Silloin Paananen lähtee satamaan, joka on hänen lempipaikkansa Lappeenrannassa.

– Satamassa on kauniit tilat ja siellä voi istua ystävien kanssa terassilla, nähdä paljon ihmisiä, syödä ja ottaa muutaman juomankin samalla kun katsoo, kuinka veneet kulkevat satamaan. Lisäksi voi vuokrata vaikka saunalautan ja suppilautoja, joita tänä kesänä olisi tarkoitus käydä kokeilemassa.
Eniten Lappeenrannassa Paananen rakastaa luonnon läheisyyttä.

– Täällä on paljon viheralueita ja metsää on ihan vieressä. Ei ole betonikuutioita betonikuutioiden perään, vaan keskustassakin on vihreää ja täällä pystyy lähtemään retkelle tai vaeltamaan ihan lähialueille. Minulle on tärkeää, että löytyy tilaa kaupungin hälinän ulkopuolelta. Ja vieressähän on Saimaa, jossa voi käydä uimassa ja nauttimassa elämästä.

Eteenpäinkatsova kaupunki

Paanaselle on tärkeää, että Lappeenrannasta pääsee helposti maailmalle, sillä hän reissaa paljon.
– Täällä on juuri uudelleen avattu lentokenttä, josta pääsee ulkomaillekin ja Venäjän rajan ylityspaikka on vieressä, joten sinne voi lähteä vaikka lyhyelle viikonloppureissulle.

Viheralueiden sekä palveluiden ja kulkuyhteyksien läheisyyden lisäksi Paanaselle on tärkeää, että kaupunki on eteenpäinkatsova.

– Lappeenrannassa painotetaan kehitystä ja mietitään, mitä voisi tehdä paremmin. Olen nähnyt, että täällä halutaan panostaa yliopistoon ja sen alueeseen.
Tulevaisuuteen Paananen suhtautuu avoimesti.

– Olen nyt kokopäivätyössä ja opinnot kauppatieteellisessä alkavat olla ohi. Ajattelin tehdä toisen tutkinnon perään, mikä vie muutaman vuoden. Visma Solutionsilla on toimipaikat myös Lahdessa sekä Helsingin Pasilassa ja moni työskentelee etänä ympäri Suomea ja maailmaa. He ovat halunneet tehdä töitä muualla tai elämä on vienyt. Minut työpaikka pitää hyvin täällä ja kun kaupunkikin on kaunis, niin mikäs täällä on ollessa.

LUE MYÖS NÄMÄ:

OPISKELEMAAN JA TÖIHIN

Työ, opinnot ja vapaa-aika yhdistyvät saumattomasti

Opiskelu veti Vilppu Paanasen Lappeenrantaan ja täällä hän on löytänyt ympärilleen tiiviin yhteisön sekä antoisan työn. Nyt hänellä on mahdollisuus yhdistää sujuvasti työ ja opiskelu monipuoliseen vapaa-aikaan.

OPISKELEMAAN

Sydän kuuluu Lappeenrannalle

Kateryna Kryzhanivska oli opiskellut eri puolilla Eurooppaa ennen kuin saapui Lappeenrantaan. Kaupunki on hänen kokemuksensa mukaan aidosti kansainvälinen ja kestävän kehityksen edelläkävijä.